2014 m. kovo 8 d., šeštadienis

Ant sienų bei grindų atsirandantys veidai - vienas keisčiausių XX amžiaus paranormalių reiškinių

1971 metais Ispanijoje, Belmezo miestelyje, Pereirų šeimos namuose ėmė dėtis keisti dalykai - vieną rytą atsikėlę, ant grindų jie pastebėjo veidą. Žinoma, ne tikrą, bet tarsi nupieštą vaiduoklišką veidą.

Šveitimas ir valymas visiškai nepadėjo nuvalyti veido nuo grindų. Pereiros buvo pašiurpę nuo tokio mistinio reiškinio, todėl nusprendė išpjauti tą grindų dalį ir užlieti tą vietą nauju betono sluoksniu. Tačiau ant naujo betono netruko atsirasti lygiai tas pats veidas, tačiau šįkart jo išraiška buvo truputį kitokia, tarsi klastinga. Netrukus namuose ėmė rastis daugiau veidų.

Žiniasklaida netruko sužinoti apie šį įvykį. Pirmoji reakcija - kažkas nupaišė veidus ant grindų, norėdamas sulaukti dėmesio, o galbūt net pasipelnyti, tačiau atlikus tyrimus, nebuvo rasta jokių dažų įrodymų. Vienas mokslininkas šiuos veidus netgi pavadino svarbiausiu XX amžiaus paranormaliu reiškiniu.

Kadangi kadaise toje vietoje, kurioje stovi Pereirų namas buvo kapinės, buvo nuspręsta iškasti žemę po grindimis, tikintis ten kažką rasti. Iškasus 3 metrus po žeme, buvo rasti žmonių palaikai, kurie vėliau perlaidoti kitoje vietoje. Tačiau nepaisant to, po poros savaičių atsirado naujų veidų.

Nuo to laiko namas sulaukė daugybės lankytojų, kurie savo akimis regėjo atsirandančius ant grindų ar sienos veidus. Kai kurie veidai atsirasdavo ir pradingdavo tą pačią dieną. Bėgant laikui, atrodydavo lyg veidai imtų senti.

Nors šis keistas reiškinys sulaukė didžiulio susidomėjimo, tačiau iki šiol niekas nesugebėjo jo paaiškinti ir įrodyti, jog tai būtų apgavystė.

6 komentarai:

  1. Iškasus 3 merus po žeme. Pataisykit klaidą

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nori ispopuliareti? Paisyk veidus ant grindu ir sakyk kad tai ne tu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gi aiškiai parašyta, kad dažų žymių nebuvo

      Panaikinti
  3. Vieną kartą esu susapnavus, kad ant žemės pamačiau veidą nupieštą, panašiai kaip čia. Pabudus tikrai buvau išsigandus....

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reikejo bandyt atkurti veidus is rastu palaiku ir palyginti juos su atsiradusiais ant grindu.. gal tai tie patys zmones.. o jei nesutaps, tai nebet buvusiu savininku (mirusiu namie ar kraupiomis aplinkybemis) veidai atsiranda..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tik kam kažkas pasinaudojo fotošopu apatinėje dešinėje nuotraukoje? Akivaizdžiai matosi clone stamp naudojimas: viršutiniame kairiajame ir apatiniame dešiniajame kampuose. Matosi tai kaip pabangavimas, įsižiūrėjus pamatysite tuos pačius fragmentus besikartojančius vienodai. Čia fotošopo clone stamp. Pats fotošopinu ir tikrai manęs neapgaus čia.

    AtsakytiPanaikinti