2013 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis

Skaitytojo užfiksuotas objektas danguje

Mūsų skaitytojas Vytautas Kačinskis atsiuntė mums keletą nuotraukų, kuriose matomas keistas objektas (arba reiškinys) danguje. Iš nuotraukų matyti, jog objektas (reiškinys) keičia spalvą. Tai tikrai nėra nei saulė, nei mėnulis. Vytautas nuotraukas darė praėjusį savaitgalį netoli Telšių. Žemiau pateikiame 7 atsiųstas nuotraukas ir kviečiame komentaruose pasidalinti savo įžvalgomis apie tai, koks tai objektas ar reiškinys galėtų būti.









28 komentarai:

  1. tegul nusivalo objektyva, paskutinei nuotraukoi tas objektas truputi sakelia uzstoja ^^

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesiai.. Nieko cia nera.. Objektiva valyt

    AtsakytiPanaikinti
  3. :DDD nežinomas objektas pavadinimu riebaliukas ant objektyvo :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. man tas pats vasara buvo. cia tiesiog taip gaunas kai saule filmuoji..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nu tik nesvaikit, Kalėdų senelis čia..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na kaip jūs sakote ,,riebaliukas ant objektyvo" gali būti, jei tą reiškinį pamatė tik nuotraukose.. bet gal žmogus realybėje matė savo akimis ir tik tada nusprendė nufotografuoti? Ant akies riebaliukas irgi? (; Čia tik nuotraukų autorius galėtų plačiau pakomentuot ko gero..

    AtsakytiPanaikinti
  7. čia tiesiog atsispindi, joks reiškinys ar pan. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. saules fone yra kometa

    AtsakytiPanaikinti
  9. idomu,nes kaska panasaus matem nakti objektas keiciantis spalvas, visa tai vyko taip pat prie Telsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Arba tai obiektyvo pažeidimas (bet taškas keičia) vietą, arba tai kažkoks objiektas.. Jei jis buvo matomas plika akimi (o niekas tuščio dangaus ir nefotografuoja). ten kažkas yra.. Bet čia reikėtu dar ir paties foto autoriaus komentaro.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Jūs žiūrėkit ne į tą 'didijį' spalvos plotą, o dešniau. iš pradžių žalias taškelis, po to raudonas.. ;>

    AtsakytiPanaikinti
  12. Penktas paveikslėlis tik įrodo, kad kažkas yra su objektyvu. Jei objektas būtų danguje jis matytųsi už medžio šakos, o ne priešais ją.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Arba kazkas su objektyvu, arba Venera axujielina.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Visko čia gali buti. NSO šviesą skleidžia norėdama sukaustyti žmogų baimės jausmu. Reiškia apačioje turėjo stovėti žmonės!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Objektyvas niekuo detas, kai geri isiziuri matosi, kad sakele yra, o toks vaizdas del ryskios sviesos gaunasi... pabandykit koki daikta pries sviesa pafotkint, ir pamatysit...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Objektyvas nieko kaltas jis buvo matomas ir plika akimi kai tik ji pamaciau iskarto nufotografavau tai lyg vaivoryskte tik apvali.

    AtsakytiPanaikinti
  17. išdidinus nuotrauką aiškiai matosi pro tavo "NSO" medžio šakelė

    AtsakytiPanaikinti
  18. Susip*so kazkieno, taip pavadinkim, "nematomumas". Lekstes tikrai egzistuoja ir t.t, ir ju, kaip ir musu masinu mechanizmai kartais sugenda..

    AtsakytiPanaikinti
  19. Visu pirma atkreipiam dėmesį, kad fotkinama vis fotika pajudinant į šoną dėl ko ir objektas atrodo judantis, bet realiai čia tiesiog saulės spindulys pakliuvęs į objektyvą ir gaunasi toks reiškinukas, arba reiktu kažkam objektyvą nusivalyti, be to tas taškas yra prieš šaką tai manau viską paaiškina :DDDDDDDDDD

    AtsakytiPanaikinti
  20. Vegetta su Nappa parskrenda

    AtsakytiPanaikinti
  21. Ant objektyvo kažkas. Matosi pagal medį, kad taškelis visada toje pačioje vietoje. :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Kas domisi FOTOGRAFIJA, zinos kas tai.

    AtsakytiPanaikinti
  23. is zalio i raudona.. hmm.. vaikysteje esu mates kazka panasaus.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Jei matote raudoną arba žalią mirksėjimą danguje, tai gali būti tik žvaigždė - galbūt Sirijus, Capella arba Arcturus. Šios žvaigždės yra vienos iš penkių ryškiausių žvaigždžių danguje. Kai jos būna netoli horizonto ir apšviečiami saulės, jos kartais gali atrodyti įvairių spalvų (vadinamas scintiliacinįs efektas, tai kai šviesa iškraipoma kol praeina per įvairius atmosferos sluoksnius, plačiau apie tai vikipedijoj skaitykit :) ). Taigi, šios paprastai baltos žvaigždutės gali pasirodyti raudonos arba žalios spalvos.
    Jūs galite pamatyti Arcturus šiaurės vakarų horizonte maždaug 20:00 Capella ,atrodo, maždaug 21:00 val. šiaurės rytuose, o Sirijus ryškiausia visų žvaigždžių, pietryčiuose maždaug 03:00. Tai tiek :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Tai gali buti ne NSO kaip visi raso ,o gal gerai matoma kosmine stosis. vis tik ir raso apie NSO.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Stebekit medi ir ta "objekta" jei fotikas i kaire tai ir "objektas" tiek pat i kaire (pagal medzio sakas matosi) jei "objektas" i virsu tai ir medzio daugiau virsune matysit zodziu tas objektas tikrai ne danguje :D

    AtsakytiPanaikinti