2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Norėdamas pasauliui paskleisti žinią, vyras per 14 metų nuėjo 55 000 km

"Mylėk gyvenimą" - paprasti žodžiai, kuriuos išgirdę, dažniausiai apie juos net nesusimąstome. Tačiau amerikietis Steve'as Fugate'as nori, jog žmonės labiau įsigilintų į šių žodžių reikšmę.

67-erių vyras eina pėsčiomis per JAV ir nešasi užrašą "mylėk gyvenimą", kad kuo daugiau žmonių jį pamatytų. Steve'as jau nuėjo beveik 55 000 kilometrų ir sudėvėjo net 50 porų batų.

Fugate'as teigia, jog perėjo JAV skersai jau du kartus, apėjo JAV perimetrą bei nukeliavo nuo vieno kampo į kitą. Tačiau dabar Fugate'as nori pabuvoti visose valstijose. Jis praėjo jau pro 21 valstiją.

Ši idėja gimė po tragedijos, užklupusios jo šeimą. 1999 metais, būdamas 26-erių, nusižudė Fugate'o sūnus Stevie's. Praėjus šešeriems metams po Fugate'o sūnaus mirties, nuo narkotikų perdozavimo mirė jo dukra Michele. Fugate'as nenorėjo, jog tokį patį skausmą išgyventų ir kiti tėvai, todėl nusprendė nešti šią žinutę, kad jauni žmonės imtų labiau mylėti savo gyvenimą.

Fugate'as pragyvena iš kuklios savo pensijos bei žmonių, kuriuos jis sutinka, pagalba. Savo mantą, kurioje yra mobilusis telefonas bei nešiojamasis kompiuteris (kad galėtų savo kelionės potyriais pasidalinti su pasauliu), jis vežasi nedideliame vežimėlyje.

Vyras nerenka jokių pinigų, šis žygis yra skirtas norint pagerbti jo mirusius vaikus, jis nori, kad jo vaikai juo didžiuotųsi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą