2013 m. liepos 30 d., antradienis

Rusų projektas siekia žmones paversti nemirtingais

Rusų verslininkas, kuris vadovauja aukštųjų technologijų projektui "Avatar", siekia ateityje milijardieriams pasiūlyti nemirtingumą.

Dmitrijus Itskovas teigia, jog pasamdė 30 mokslininkų, kad galėtų pasiekti užsibrėžtą tikslą - padaryti žmones nemirtingais. Jis siekia 10 metų bėgyje transplantuoti žmogaus smegenis į roboto kūną. Itskovas pats asmeniškai prižiūrėtų šį procesą, o už tai prašytų užmokesčio.

Jis susisiekė su eilė milijardierių, prašydamas paremti jo projektą, kuris žmones paverstų nemirtingais. Pats Dmitrijus tai vadina "kibernetiniu nemirtingumu" bei "dirbtiniu kūnu".

Projektas savo biurą San Franciske atveria jau šią vasarą, o vėliau bus pristatytas socialinis projektas, jungiantis viso pasaulio mokslininkus.

Anot Itskovo, šis projektas turi potencialą daugumą mūsų planetos žmonių "išlaisvinti" nuo ligų, senėjimo ar netgi mirties. Netikintiems, tačiau susidomėjusiems, rusas yra pasiruošęs pademonstruoti projekto realumą surengdamas diskusiją, kurioje dalyvautų geriausi šios srities pasaulio mokslininkai.

Žmogus, su tobulu įsikūnijimu galės išlikti pilna visuomenės dalimi. Kaip sako Itskovas, "žmonės nenori mirti".

Itskovas, 31-erių verslininkas, siekia žmonių nemirtingumo
Itskovas siekia, jog 10 metų bėgyje taptų įmanoma chirurgiškai perkelti žmogaus sąmonę į roboto kūną.
Tuomet jis tikisi "įkelti" mintis be chirurgų pagalbos, taip žmogaus kūną paverčiant tuščiu "kevalu", o tuo tarpu jų savininkai galėtų toliau sėkmingai gyventi robotų kūnuose.

Sekantis žingsnis bus sukurti žmonėms naują kūną. Jis turės tobulą smegenų-mašinos sąsają, kuri leis valdyti žmogaus smegenų gyvybę palaikančią sistemą, todėl smegenys galės gyventi be pirminio savo kūno. Pasak Itskovo, sistema pirmiausiai sudomins neįgaliuosius ar žmones, esančius prie mirties slenksčio.

Tuo tarpu trečias žingsnis bus sukurti dirbtines žmogaus smegenis - kompiuterinę aplinką, į kurią bus galima perkelti žmonių mintis.

Paskutinis žingsnis - perkelti žmonių mintis į holografinius kūnus. Hologramos, anot verslininko, suteikia daugybę privalumų: žmogus gali vaikščioti kiaurai sienas, judėti šviesos greičiu ir t. t. "Pamenate Žvaigždžių karus, Obi-Wano hologramą? - klausia Dmitrijus - "Tai buvo neįtikėtina".

Itskovas nori dirbti kartu su Gynybos pažangių mokslinių tyrimų agentūra (DARPA), kuri yra Pentagono aukštųjų technologijų tyrimų padalinys. DARPA šiam projektui ketina skirti 7 milijonus dolerių.

38 komentarai:

  1. pagyvensim pamatysim kaz cia is to iseis , nes skamba tikrai dar nerealei , dar ne tokie pazangusios musu techologijos

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. musu pasaulio technoogijos yra jau labai pazengusios, bet ne visi tai rodo ir nevisi tai zino

      Panaikinti
    2. Tu bent per gyvenima ismok rasyt, tada sakyk, kad technologijos nepazengusios, nes tokie kaip tu, tikrai nepades tom technologijom zengt i prieki.

      Panaikinti
    3. gražiai atsakyk. Jei nemoki gražiai bendrauti - nesakyk nieko ;)

      Panaikinti
  2. jau geriau mirsiu negu busiu kazkoks robotas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. *High five* as irgi taip galvoju:)

      Panaikinti
    2. Galit kas paaiškint, kokia nauda iš to, kad gyvensi amžinai? Na tam verslininkui tai suprantu, bet pačiam asmeniui? Ar jam neatsibos? :D Ir kokio privatumo galima tikėtis, jei Avatar programa pasieks paskutinįjį žingsnį? Jei tapsim hologramom, tpsim kaip vaiduokliai... Ar ne?

      Panaikinti
  3. O kaip jie padarys kas snegenis nesentu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Is pradziu ta pati pagalvojau, bet gi parasyta, jog bandis ir smegenis dirbtines sukurt ir i jas ikels zmogaus mintis ar kazkas tokio.

      Panaikinti
  4. kad ir kaip nesinori mirti bet pasikeitus kuna zmones neteks daug privalimu nes su kunu galima atlikti daug daugiau funkciju ar judesiu (nesvarbu kaip pavadinsi) o robotas bus tik deze kurioje busi vos ne ikalintas..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pffff... kokia deze? jausies kaip savo kune ir dar su daugiau privalumu, tu galesi lakstyti tokiu greiciu kaip masina vaziuoja, suskaiciuoti nerealius uzdavinius, matyti tamsoje, nors ir rasyti pirstu! roboto kunas neprilygsta zmogaus kunui, zmogaus kunas yra pazeidziamas ir silpnas, as buciau nepries jei mano smegenis perkeltu i roboto kuna.

      Panaikinti
    2. Bet kūnas tuo ir nuostabus, jog gali jausti, paliesti, įkvėpti, išgirsti, jei labai įsiklausai. Ar maža žmogui to, kiek jis yra pasiekęs? Nesakau, kad reikia sustoti tobulėti. Būtina tobulėti, bet nereikia krypti į kraštutinumus. Jei žmogus galės elgtis kaip Dievas, kas tuomet bus kas? Juk žmogus klystantis ir su savo neribotom galiom gali padaryti daug negero. Nemanai?

      Panaikinti
  5. Kažkaip skamba neįmanomai. Perkelt smegenis į roboto kūną gal dar pavyktu, bet sukurti dirbtines smegenis ir ten perkelti žmonių mintis... Kažkokia nesamonė.

    AtsakytiPanaikinti
  6. o pavyzdziui kaip del aktuoliausio galbut atvejo- dauginimosi? kaip tai pakeis? nes mano manymu kiekvienas nores tureti savo atzalu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atzalu ne atzalu... bet paprasciausiai jausma jausti :D

      Panaikinti
    2. Nebebus atžalų iš kur jas trauksi bus maži robotukai :D arba homogramos. :D Net valgyt ir į tualetą nebereikės, užsipilsim benzo arba ant elektros pasikrausim ir bus labai faina :) Ir kažin ką jūs bejausit skausmo nebebus, žmogus nebeturės sielos :) Mano nuomonė džiaukimės kol esam žmonės ir turim jausmus :D Ateityje būsim nemirtingi bejausmiai padarai :) Jau dabar rašant žinutė reikia įrodinėti ar robotas nesi :)

      Panaikinti
    3. tai dar bus daug metu paskui perkels tures laiko

      Panaikinti
  7. rašykite straipsnius be klaidų...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Keista, bet kažkaip nelaba norėčiau būti įkalinta roboto kūne ir gyventi amžinai..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Skamba išties nerealiai, bet geriau pagalvojus nesinori būt uždarytam kažkokioj neaiškios kilmės dėžėi ir būt joje užkoncervuotam kaip agurkui. Ir be to, kaip įmonama bus mąstyti? Kalbėsi su "žmogumi" kaip su siena...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Atsakymai
    1. išauk iš tų sektų kurios laiko savo dievo vaikais...

      Panaikinti
    2. Tai sielas turi tik Dievo vaikai, taip išeina? :D Ir iš to galima išaugti? :D

      Panaikinti
  11. Nemanau,kad būnant robotu, būtų galima mylėtis. Tai verčia susimastyt, ar to reik.

    AtsakytiPanaikinti
  12. O ka, pagamins tau dirbtini peni, sujungs ji, kad stimuliuotu tam tikrus smegenu centrus ir issaus tam tikras kiekis spermos is tam tikro bakelio. :D

    AtsakytiPanaikinti
  13. Mirtis yra vienas iš gamtos dėsnių, nemanau, kad reiktų kištis į tai. Nesvarbu, kad ir kiek besikištų žmogus į gamtą, bet įkalinti save kažkokioje dėžėje ir būti robotu jau virš visko. Gamtos neapgausi, viskas yra, suirs ir robotas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu. O jeigu dar bunant robotu iseitu ir susilaukt palikuoniu,kas butu tada? Niekas nemirtu,o populiacija vis didetu. Nebent kadangi mes butumem tokie protingi super robotai ir sugalvotume kaip nuskristi ir apsigyventi kitose planetose :D

      Panaikinti
    2. Tai ir apsigyventume. Gi robotai deguonies gi nereikia.

      Panaikinti
  14. kaip siela ? inai ir liks kune,gi be sielos,pats zmogus negali gyventi :\

    AtsakytiPanaikinti
  15. vezi neisgydo o apie tokias fantastikas uzsiimineja

    AtsakytiPanaikinti
  16. geriausia tai kad forume zinutes neparasys nes jau dabar raso kad yrodykite kad nesate robotas :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    AtsakytiPanaikinti
  17. tikrai,tai labai idomus ir reikalingas pasiulymas,bet,,kodel tiek protu,o vezio ligos nepajega isgydyti!Pirma te irodo,kad mes visi sveiki galime gyventi ilgai,ilgai,o paskui galima but apie nemirtinguma musu patiketi!:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai B* gal neimanoma jo isgydit. Buna ir taip.

      Panaikinti
  18. Sveiki istoja i fantastikos kluba.... Ir seneliai salciai atsiras.... sniego karaliene su lediniais rubais ir visi laimingai gyvens, taps nemirtingais.... Nebeziurekit fantastiniu filmu apie visokius robotus, kas i Dievus tiki, kas i technologijas, o kas tiesiog gyvena.....

    AtsakytiPanaikinti
  19. Patys pagalvokit jai mes būsim robotai, tai iš vis žmonija išbyks ir beliks robototai ir homogramos!

    AtsakytiPanaikinti
  20. jau geriau gyventi negu visa amzinybe buti mirusiu..

    AtsakytiPanaikinti