2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Mašina, vandenį paverčianti vynu

Dar neseniai vandenį paversti vynu galėjo tik Jėzus. Tačiau dabar tai padaryti gali bet kas. Tam tereikia tik vieno iš šių 499 dolerius kainuojančių butelių, vandens ir dar keletos ingredientų. "Stebuklingoji mašina" (būtent toks jos pavadinimas) veikia paprastai - įpili vandenį, o išbėga vynas. Taip pat pridedamas vyno skonių paketėlis skirtingų rūšių vynams.

Naudojant "Stebuklingąja mašiną" reikia į butelį įdėti skonių maišelį, iš meniu išsirinkti vyno rūšį, įpilti vandens ir įjungti mašiną. O tuomet telieka laukti. Tačiau nuolatos tikrinti, ar vanduo jau pavirto vynu nebūtina - prie butelio galima prijungti išmanųjį telefoną, o įdiegta programėlė seks progresą. Ji praneš kada fermentacija bus baigta - tai gali trukti apie 3 dienas.

Tiesa, įsigyti stebuklingo aparato kol kas dar negalima - aparatas dar tik prototipo fazėje, o jos kūrėjai laukia investuotojų, kurie suteiktų gamybai pradėti reikiamą finansavimą. Sulaukus finansavimo, mašinos gamyba galėtų prasidėti dar šiemet. Pakuotėje bus pati "Stebuklingoji mašina", vynuogių koncentratas, mielės bei maišeliai su ingredientais.

Nors pati mašina kainuos ne taip jau pigiai, tačiau jį įsigijus pagaminti vyno butelį kainuos tik 2 dolerius (apie 5 litus). Tiesa, vyną reikės išgerti per 2 savaites, kadangi vynas gaminamas ir laikomas naudojant orą, o ne inertines dujas. Tačiau manome, jog daugumai tai visai nerūpėtų.

1 komentaras:

  1. Lambrinio aparatas, vintazines gamybos niekas nepakeis

    AtsakytiPanaikinti