2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

Lėktuvo užgrobimas, neišaiškintas iki šių dienų

D. B. Cooperis yra žiniasklaidos sugalvotas vardas neidentifikuotam vyrui, kuris 1971 metais užgrobė Boeing 727 orlaivį, skrendantį iš Portlando į Vašingtoną, pagrobė 200 000 dolerių ir iššoko iš lėktuvo parašiutu.

Nepaisant didelių pastangų surasti šį vyrą bei FTB tyrimo, nusikaltėlis niekada nebuvo surastas, o jo tapatybė - neidentifikuota. Tai yra vienintelis lėktuvo užgrobimo atvejis JAV aviacijos istorijoje, kuris taip ir nebuvo išaiškintas.

Įtariamasis nusipirko lėktuvo bilietą prisidengęs Dano Cooperio vardu, tačiau per žiniasklaidos klaidą, jis vėliau gavo D. B. Cooperio vardą. Nors eilę metų jį ieškojo įvairios teisėsaugos institucijos, tačiau visos pastangos buvo bevaisės. Įvairūs ekspertai, žurnalistai bei entuziastai apipylė šią istoriją savo teorijomis. 1980 metais rasta slėptuvė su nedideliu kiekiu banknotų privertė atnaujinti tyrimą, tačiau vietoje atsakymų, tyrėjai gavo dar daugiau klausimų.

Nors FTB tyrėjai nuo pat pradžių teigė, jog Cooperis greičiausiai neišgyveno rizikingo šuolio parašiutu, tačiau agentūra iki pat šiol nenutraukė tyrimo ir neužbaigė bylos, kuri išaugo net iki 60 tomų.

Už informacijos šaltinį dėkojame Karoliui Karkalui.

3 komentarai: