2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Link Marso artėja jo palydovas. Ar tai baigsis jų susidūrimu?

Mūsų Mėnulis po truputį tolsta nuo Žemės. Tiesa, jis tai daro 3,7 centimetrų per metus greičiu. Nors Mėnulis iš Žemės gravitacinio lauko ištrūks dar negreitai, tačiau kuomet tai nutiks, mums tai turės nemažos įtakos. Juk vis dėlto Mėnulis yra atsakingas už potvynius, kurie savo ruožtu daro nemenką įtaką žmonėms.

Marsas taip pat turi savo palydovą, tačiau priešingai nei Mėnulis, Marso palydovas artėja link savo planetos. O tai gali turėti daug didesnių neigiamų pasekmių tiems, kurie tuo metu gyvens Marse (na, juk žmonės labai jį nori kolonizuoti).

Tiesa, nors atrodytų, jog tos pasekmės yra palydovo susidūrimas su Marsu, tačiau mokslininkai mano, kad viskas bus kiek kitaip. Manoma, jog palydovui priartėjus prie Marso, ims veikti gravitacinės jėgos, kurios tiesiog sudraskys palydovą. Kuo tai baigsis? Aplink Marsą ims skrieti labai daug kosminių nuolaužų, iš kurių susiformuos žiedas, panašus į Saturno žiedą.

Žinoma, tai nutiks ne taip jau greitai - už maždaug 10 milijonų metų. Nors tuo metu žmonės greičiausiai jau bus kolonizavę Marsą (o galbūt žmonija apskritai bus išnykusi), tačiau tikriausiai turės technologijas, reikalingas išspręsti artėjančio palydovo problemai.

O tuo tarpu Žemėję likę žmonės galės mėgautis nepakartojamu reginiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą