2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

A. Hopkinsas už vaidmenį gavo Oskarą, nors filme buvo rodomas tik 16 minučių

Aktoriui Anthony Hopkinsui priklauso rekordas - viename filme jis buvo rodomas vos 16 minučių, tačiau vis tiek gavo Oskarą už geriausią vaidmenį. Tas vaidmuo yra Hanibalas Lekteris, o filmas - "Avinėlių tylėjimas". Tai yra trumpiausias pirmo plano vaidmuo, laimėjęs Oskarą. Šis filmas yra laikomas vienu geriausių visų laikų filmų, o jį supa ne vienas įdomus faktas.

Filmas kino teatruose, kaip bebūtų keista, pasirodė 1991 metais Valentino dieną. O daktaras Lekteris įkūnijo ne vieną asmenį, tarp kurių yra Charlesas Mansonas - vienas žymiausių JAV ir pasaulio nusikaltėlių. Anthony Hopkinsas pastebėjo, jog Charlesas Mansonas labai retai mirksi, todėl bandė tai atkartoti tai prieš kameras. Tiesą sakant, Hopkinsas viso filmo metu nesumirksi nė karto.

Daugiau faktų galite rasti žemiau nurodytame šaltinyje. O mes savo ruožtu primygtinai rekomenduojame nemačiusiems filmo "Avinėlių tylėjimas", būtinai pažiūrėti šį filmą.

Šaltinis

4 komentarai:

  1. Reiktų paminėti, kad tai Oskaras už pirmo plano vaidmenį, nes kitaip, tai :
    Judi Dench: Her 1999 Oscar was awarded for an eight-minute performance in only four scenes as "Queen Elizabeth I" in Shakespeare in Love (1998). It is the second shortest performance ever to win a Best Supporting Actress Oscar, the only shorter one being Beatrice Straight's six-minute performance in Network (1976). (http://www.imdb.com/name/nm0001132/bio?ref_=nm_dyk_trv_sm#trivia)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dabar žiūriu filmą ir šiaip tai Hopkinsas mirksi filmo metu ir ne kartą...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu, aš ir dabar žiūrėjau, ir jis tikrai mirksi, todėl nerašykit nesąmonių, kad jis nemirksi.

    AtsakytiPanaikinti