2014 m. kovo 29 d., šeštadienis

99 procentai estų turi mėlynas akis

Prieš daugelį metų visi žmonės turėjo rudas akis. Tuo tarpu mėlynos akys yra mutacija, kuri įvyko vienam iš mūsų protėvių. Panaši mutacija įvyko ir su plaukais - seniau visi buvo tamsiaplaukiai, o tik vėliau atsirado šviesiaplaukių.

Būtent mėlynos akys yra laikomos gražiomis, nes kai kuriose šalyse ši akių spalva yra labai reta. Tačiau taip tikrai nėra Estijoje. Pasak Kopenhagos universiteto profesoriaus Hanso Eibergo, Estija turi didžiausią procentą žmonių, turinčių mėlynas akis - net 99 procentų estų yra mėlynakiai.

Nedaug nuo Estijos atsilieka Danija, kurioje maždaug 85-90 procentų žmonių turi mėlynas akis, o Vokietijoje - apie 75 procentai.

Mokslininkai konstatavo, jog tam tikruose regionuose mėlynos akys tarp mūsų protėvių buvo vyraujanti akių spalva. Tarp šių regionų yra Airija, Baltijos šalys, Šiaurės bei Rytų Europa bei kai kurie Vakarų Azijos regionai (Afganistanas, Indija, Sirija).

8 komentarai:

  1. Koks šaltinis ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Is galvos inpiso ir fsio

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mano akys ir melynos. ei leik it

    AtsakytiPanaikinti
  4. ne melynos yra graziausios, o zalios

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kažkaip labai abejoju šiuo faktu, bet išties, jeigu tai tiesa, tai turėtų būti begalo daug gražių žmonių. Man mėlynakiai žmonės yra patys gražiausi. Merginoms tinka pats įvairiausias makiažas. Mano nagų priauginimo meistrė turi super žydras akis, tai taip hipnotizuoja!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pritariu, kad lensor labai geri lesiai!

    AtsakytiPanaikinti