2014 m. sausio 19 d., sekmadienis

Istorija apie Mobį Diką yra paremta tikrais faktais

Tikriausiai dauguma esate girdėję istoriją apie Mobį Diką - nuožmų baltą banginį, kurį aktyviai medžiojo jūrininkai, tačiau niekaip negalėjo įveikti. Nors tai ir teatrodo išgalvota istorija, tačiau ji yra paremta tikrais faktais.

XIX amžiaus pradžioje Ramiajame vandenyne gyveno baltas banginis, kuris sudaužė daugiau nei 20 laivų bei išgyveno susidūrimus su dar 80-čia. Tiesa, tikrasis 20 metrų ilgio banginio vardas buvo Mocha Dikas. Jis tapo įkvėpimu Hermano Melville 1851 metais išleistai novelei "Moby-Dick".

Banginis buvo pavadintas Mocha Diku, nes pirmą kartą buvo pamatytas prie Čilės krantų, netoli Mocha salos, o antrasis vardas "Dikas" atsirado, nes banginių medžiotojai dažnai nuožmius ir pavojingus banginius pavadindavo žmonių vardais, tokiais kaip Dikas, Tomas ar kt.

Galiausiai, 1838 metais Mocha Dikas buvo užmuštas, kuomet atplaukė gelbėti karvės, kurios veršiuką ką tik buvo užmušę jūreiviai.

6 komentarai:

  1. tipo isplauke i kranta ir gelbejo karve? nice story

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai čia neįtikėtina tai, kad krante gelbėjo karvę? Sounds good.

    AtsakytiPanaikinti
  3. ooo teip, komentatoriai saunuoliai, is ko nusprendet kad isplauke i kranta? negi negali karves isitempti i laiva pries ruosiant vakariene?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atplauke gelbeti karves :DD gerai kad karve neatskrido..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Herojus bangynis :D is serijos isgelbeti eilini Raena :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aha, kaip čia su tos karvės gelbėjimu? Banginis - humanitaras??

    AtsakytiPanaikinti