2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Myrtle Cobin - keturkojė moteris

Myrtle Cobin buvo žinoma kaip keturkojė moteris. Tiesa, ši pravardė nevisiškai atitiko tikrovę. Nors iš pirmo žvilgsnio matyti, jog iš po jos suknelės kraštų kyšo net 4 kojos, tačiau jai priklausė tik dvi kojos, o kitos dvi - jos neišsivysčiusiai dvynei seseriai.

Myrtle gimė 1868 metais Lincolno apygardoje (JAV), o jos būklė buvo itin reta ir keista. Nedidelis jos dvynės sesers kūnas buvo išsivystęs liemens žemyn. Netgi ši nedidelė kūno dalis buvo išsivysčiusi nepilnai - ant kojų buvo tik po 3 pirštus. Myrtle galėjo valdyti visas keturias kojas, tačiau negalėjo papildomų dviejų kojų panaudoti ėjimui, o ir viena iš jos pačios kojų buvo deformuota. Tad ji turėjo vos vieną pilnai funkcionuojančią koją.

Myrtle buvo populiari tarp cirkų savininkų - ji dirbo P. T. Barnum, Ringling Bros. bei Coney Island cirkų trupėse. Jos populiarumas, kaip ir galima suprasti, buvo susijęs su jos išvaizda - ji visas kojas apmaudavo vienodomis kojinėmis ir batais, o tai jos išvaizdai suteikdavo surealumo. Ji buvo tokia populiari, jog uždirbdavo net po 450 dolerių per savaitę.

Būdama 19-os, Myrtle ištekėjo už gydytojo Clintono Bicknellio. Tuomet paaiškėjo dar daugiau jos anatomijos subtilybių. Pasirodo, jog jos sesers dvynės lytiniai organai taip pat buvo pilnai susiformavę - tad Myrtle turėjo dvi vaginas. Pora susilaukė 4 dukterų ir vieno sūnaus. Buvo kalbama, jog trys vaikai gimė vieno lytinio organo, o kiti du - iš antrojo. Tiesa tai, ar ne, tačiau mediciniškai yra įmanoma. Buvo ištirta, jog abu lytiniai organai turėjo menstruacijas, t. y. abu pilnai lytiškai funkcionavo.

Myrtle mirė 1928 metų gegužės 6 dieną.

Už fakto šaltinį dėkojame Aistei Česnavičiūtei.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą