2013 m. liepos 24 d., trečiadienis

Pratimas, leidžiantis pagerinti egzaminų rezultatus

Visi žinome tą jausmą, atsirandantį prieš egzaminą. Kad ir kaip stengiamės jį numalšinti, jis tik dar labiau paaštrėja. Taip, kalbame apie stresą. Tačiau Čikagos universiteto mokslininkai sugalvojo būdą, kaip kovoti su stresu, atsirandančiu prieš svarbų egzaminą.

2010 metais Čikagos universiteto atliktas tyrimas parodė, jog paprasčiausiai užrašant ant popieriaus lapo tai, kas jus prieš egzaminą neramina, padeda sumažinti stresą ir taip pasiekti geresnių rezultatų.

Mokslininkai išsiaiškino, jog studentai, kurie prieš egzaminus kankina jaudulys, sugebėjo pagerinti savo egzaminų rezultatus visu balu, 10 minučių prieš egzaminą jiems davus popieriaus lapą ir liepus užrašyti tai, kas juos neramina.

Šis pratimas leido studentams sumažinti nerimą, atsirandantį prieš egzaminą, dėl ko atsilaisvindavo protas, reikalingas sėkmingai parašyti egzaminą, t. y. protas, kurį užima nerimas.

Tad prieš rašydami egzaminus (ar kontrolinius), nepamirškite atsinešti papildomą popieriaus lapą ir užrašyti visas jus kankinančias mintis.

Šaltinis

5 komentarai:

  1. tai kad i egzamina negalima nestis nieko tik tusinuka ir asmens dokumenta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai prieš išeinant į egzaminą užrašyt reikia ant lapo ir palikt namie ir laimingas išeik.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomu kaip patikrino, kad jų rezultatai pagerėjo balu xDDD

    AtsakytiPanaikinti