2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

Neįtikėtina Joshua Bello istorija (video)

Vyras sėdėjo Vašingtono metro stotyje ir ėmė groti smuiku. Apie 45 minutes jis sugrojo 6 Bacho kūrinius. Tuo metu buvo piko valanda ir buvo apskaičiuota, jog pro stotį praėjo apie 1100 žmonių, kurių dauguma skubėjo į darbus.

Praėjus trims minutėms, vidutinio amžiaus vyras pastebėjo, jog stotyje groja muzikantas. Jis trumpam sustojo, tačiau netrukus nuskubėjo tolyn. Po minutės muzikantas sulaukė pirmųjų pinigų: moteris įmetė pinigų, tačiau net nesustojo paklausyti. Po kelių minučių, kažkas sustojo trumpam paklausyti, tačiau pažvelgęs į laikrodį, nuėjo tolyn.
Labiausiai dėmesį į smuikininką atkreipė 3-metis berniukas. Motina jį tempėsi su savimi, tačiau berniukas sustojo paklausyti muzikanto. Galiausiai, motina jį stipriai truktelėjo ir nusivedė, tačiau vaikas eidamas vis atsisukdavo. Tas pats pasikartojo su dar keliais vaikais. Visi tėvai, be jokių išimčių, privertė savo vaikus eiti toliau.

Per 45 minučių vyro pasirodymą, tik 6 žmonės sustojo jo paklausyti kiek ilgesnį laiko tarpą. Apie 20 žmonių jam davė pinigų, tačiau praėjo nė nestaptelėdami. Iš viso jis surinko 32 dolerius. Kuomet jis nustojo groti, niekas nė nepastebėjo.

Niekas to nežinojo, tačiau smuikininkas buvo Joshua Bellas – vienas talentingiausių muzikantų pasaulyje. Jis ką tik sugrojo vienus sudėtingiausių kada nors parašytų muzikos kūrinių, ir tai jis padarė smuiku, vertu 3,5 milijono dolerių!

Dvi dienos prieš Joshua pasirodymą metro stotyje, bilietai į jo pasirodymą Bostone, kurie vidutiniškai kainavo po 100 dolerių, buvo “iššluoti”.

Šį socialinį eksperimentą, skirtą išsiaiškinti žmonių prioritetus, skonį bei įžvalgumo lygį, organizavo Washington Post.

Video, kaip Joshua grojo metro stotyje, galite pamatyti žemiau.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą