2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Išmanusis parkeris, kuris vibruoja padarius klaidą

Viena iš priežasčių, kodėl mes esame labiau linkę rašyti klaviatūra, o ne parkeriu, yra klaidas pastebinti programa. Tačiau galimybė rašyti kompiuteriu pasitaiko ne visada. Tačiau keletas vokiečių išradėjų sukūrė parkerį, kuris padės Jums išmokti rašyti parkeriu be klaidų.

"Lernstift" yra įprastas parkeris su tikru rašalu, tačiau jo viduje yra įtaisytas judėjimo jutiklis bei nedidelis baterijomis varomas Linux kompiuteris su Wi-Fi lustu. Kartu visi šie įtaisai leidžia parkeriui atpažinti tam tikrus judesius, raidžių formas bei žinoti platų žodžių "asortimentą". Jeigu parkeris pajaučia blogą raidės formą arba netvarkingą rašyseną, jis suvibruoja.

Naudotojai gali rinktis vieną iš dviejų funkcijų: dailyraščio rėžimą, kuris pastebi netinkamas raidžių formas ar netvarkingą rašyseną, bei rašybos rėžimą, kuris atpažįsta žodžius ir palygina juos su duomenų bazėje esančiais žodžiais.

Nors "Lernshift" parkeriai dar nėra gaminami, tačiau jo kūrėjai, gavę reikiamą, finansavimą, pradėti serijinę jų gamybą. Be to, jie jau turi daugiau nei 800 užsakymų.

7 komentarai:

  1. gerai būtų per kontrolinį tokį turėti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Noriu ziauriai noriu :O

    AtsakytiPanaikinti
  3. Butu visai idomu video paziuret, kaip toks daikciukas weikia :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Būtų gerai tokį turėt, mokykloje geriau sektųsi. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vis tiek nemanau, kad yra toks su "Lietuvisku zodynu"

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikriausiai būs galima atnaujinti ten žodyną ar ką jei wi-fi yra :)

      Panaikinti