2013 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

Greičiausią pasaulyje internetą turi 75-erių senolė

75-erių švedė Sigbritt turi greičiausią pasaulyje interneto ryšį. Jis siekia įspūdingus 40 gigabaitų per sekundę! Tai yra šimtus ar net tūkstančius kartų greitesnis internetas negu pas daugelį žmonių.

Interneto ryšį jos namuose padėjo įrengti jos sūnus Peteris Lothbergas, kuris bandė įtikinti interneto operatorius investuoti į greitesnį interneto ryšį.

Sigbritt gali mėgautis 1500 aukštos raiškos kanalų vienu metu, o jeigu jai pasidaro nuobodu, ji gali atsisiųsti aukštos raiškos DVD vos per 2 sekundes!

Šio interneto greičio paslaptis yra nauja moduliacijos technika, kuri leidžia persiųsti duomenis tiesiogiai iš vieno maršrutizatoriaus į kitą, nutolusį iki 2000 kilometrų, be jokių tarpinių įrenginių.

Pasirodo, jog ši technika nėra sudėtinga, todėl Lothbergas siekia, jog tokiu greitu internetu galėtų mėgautis dauguma Švedijos gyventojų.

14 komentarų:

  1. varau aš į Švediją :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. svedai ir lietuviai turi vienus geriausiu netu pasauli taip kad nipirizivai vaikai ir pas mus ateis

    AtsakytiPanaikinti
  3. nipirizivai vaikeli, pas mus internetas toks greitas nes nuo senų laikų buvo tobulinamas šviesolaidinis ryšys, jei naujasis internetas veiks ne juo tai te te greičiausiam internetui...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Idomiai skamba tas per 2 sekundes, abejoju, kad hard diskas gali taip greitai kazka irasyti

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pritariu abejojantiems. Kietasis diskas neturi galimybės tokiu greičiu priimti duomenų, tinklo plokštė, taip pat negali apdoroti tokių greičių. O jei kažkokiais būdais ir ateina iki jos namų toks greitis, tai jis vistiek yra tik teorinis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš daba gal varysiu i švedija

    AtsakytiPanaikinti
  7. as noreceu tokio neto

    AtsakytiPanaikinti
  8. i harda galima siusti max 3gb/s nebent jis super kazkoks... jei kaimunai pyzdina neta nemanau ar ji bent jaucia :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ir vėl ne Lietuvoj. :'(

    AtsakytiPanaikinti
  10. gal pas bapce ssd hardas

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nesąmonė, taigi kažkur rašė kad greičiausias pasaulyje internetas yra Vilniuje

    AtsakytiPanaikinti
  12. http://www.technologijos.lt/n/technologijos/it/S-23049/straipsnis/Vilniuje-internetas-greiciausias-pasaulyje-Kaunas--ketvirtas?l=2&p=1&utm_source=Susije_po_straipsniu&utm_medium=Vidine_navigacija&utm_campaign=Vidine_navigacija

    AtsakytiPanaikinti
  13. hahaha na geras, niekad nebūčiau pagalvojus, kad pas tokią bobulytę gali būti greičiausias pasaulyje interneto ryšys. Vyresnio amžiaus žmonės dažniausiai nelabai supranta naujųjų technologijų, todėl tikrai nustebino šis straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti