2013 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

Daržovės-mutantės iš Fukušimos

Japonijoje prieš du metus įvykusios Fukušimos atominės elektrinės katastrofos pasekmės surado savo kelią į maisto grandinę. Vienas Korėjos tinklalapis išplatino deformuotų gėlių, daržovių ir vaisių nuotraukas. Tiesa, nėra aišku, ar jos tikrai taip atrodo dėl Fukušimos tragedijos sukeltų pasekmių.

Fukušimos Daiichi atominės elektrinės tragediją sukėlė 2011 metais įvykęs 8,9 balo stiprumo žemės drebėjimas. Katastrofa, kuri nusinešė 18 500 gyvybių, buvo didžiausia atominė nelaimė nuo Černobilio katastrofos.

Nors teigiama, jog nuo radiacijos nemirė nei vienas žmogus, tačiau šalia atominės esančiuose požeminiuose vandenyse buvo aptiktas didelis radiacijos lygis.

Tarp apsigimusių daržovių yra didžiulis pomidoras, apaugęs augliais, pekiapirštė ropė bei du persikai, kurie suaugo į įgavo aštuoneto formą. Kitoje nuotraukoje matomi sodininkai, laikantys po kopūstą - vienas įprasto dydžio, o kitas - bent keturis kartus didesnį. Dar kitoje nuotraukoje matomas agurkas, pavirtęs į kažkokį keistą hibridą su iš jo išaugusiais lapais.

Daugiau išsigimusių daržovių nuotraukų pamatysite žemiau esančioje nuotraukų galerijoje.













4 komentarai:

  1. O kam reikalinga ta nuotrauka su namu iš plastikinių butelių??

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kur tu ją matai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Abejoju, kad čia Fukušimos padariniai. Kas auginę yra daržoves, ar dažnai lankęsi darže žino, jog visokių keistenybių gali ten rast. Lygiai kaip žmonės taip ir daržovės būna "išsigimę". :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne Fukušimoj gyvenu, bet agurkas su lapu ir pas mane išaugo :)

    AtsakytiPanaikinti