2013 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

Faktai apie Bermudų trikampį

Bermudų trikampis - zona Atlanto vandenyne, apipinta įvairiausiomis legendomis bei pasakojimais apie paslaptingus įvykius. Šioje zonoje vykstančios lėktuvų bei laivų katastrofos bei dingimai yra siejami su antgamtinėmis jėgomis. Ar galima šiuos dingimus paaiškinti moksliškai. Žemiau pateikiame įdomius faktus, paslaptis bei teorijas apie Bermudų trikampį.

  • Bermudų trikampis yra Atlanto vandenyne, tarp Bermudų, Puerto Riko ir Floridos;
  • Nors lėktuvų bei laivų nelaimės siejamos su paranormaliais reiškiniais, tačiau atlikti tyrimai rodo, jog dauguma jų kyla dėl blogo oro ar žmonių klaidų;
  • Dauguma pranešimų apie paslaptingus dingimus bei katastrofas Bermudų trikampyje buvo gerokai perdėti, o incidentų skaičius šioje zonoje yra toks pat kaip ir kitose Atlanto vandenyno dalyse;
  • Nors kai kuriuos žmones ši vieta gąsdina, tačiau pro ją dažnai plaukia įvairūs laivai, tarp jų ir kruiziniai. Tas pats pasakytina ir apie orlaivius;
  • Istorijos apie dingimus Bermudų trikampyje paplito maždaug 1950 metais;
  • Kai kurios katastrofos dažnai kyla ir dėl metano dujų išsiveržimo iš vandenyno dugno bei geomagnetinių linijų srauto sutrikimų.
Žemiau taip pat pateikiame pačias įdomiausias ir paslaptingiausias istorijas apie įvykius, įvykusius Bermudų trikampyje. Nors visi įvykiai yra paaiškinami, tačiau tikrosios jų priežastys nėra išaiškintos iki šiol :

  • Avenger lėktuvai iš "Skrydžio-19" pakilo Floridoje esančios jūrų laivyno bazės į eilinę treniruotę, tačiau niekada negrįžo.
  • Kuomet viltys, jog lėktuvai iš "Skrydžio-19" sugrįš, ėmė greitai blėsti, JAV laivynas pasiuntė du Martin Mariner lėktuvus jų ieškoti. Vienas iš jų grįžo, tačiau kitas - ne. 
  • Star Tiger orlaivis dingo Bermudų trikampyje prieš pat nusileidimą Bermudų oro uoste.
  • Laivas, gabenantis išlydytą sierą iš Teksaso Beaumont uosto išplaukė 1963 metų vasario 2 dieną su 39 žmonių įgula. Laivas dingo vasario 4 dieną Floridos sąsiauryje.
  • Transportinio laivo U.S.S. Cyclops dingimas yra viena didžiausių Bermudų Trikampio paslapčių. 
Tačiau viena įdomiausių istorijų yra ši:

1880 metais dvistiebis JAV laivas Ellen Austin, plaukdamas Bermudų Trikampyje, sutiko kitą laivą. Tas kitas laivas plaukė visu greičiu, tačiau denyje nebuvo nei vieno žmogaus. Norėdamas patikrinti, ar laive nėra kokių nors turtų, Ellen Austin kapitonas į paslaptingąjį laivą pasiuntė dalį savo įgulos. Įgula, atsidūrusi laive, patvirtino, jog jame nėra nė gyvos dvasios. Kapitonas liepė nuplukdyti laivą į New Yorką, kur turėjo plaukti ir Ellen Austin. Tačiau po dviejų dienų laivus išskyrė didžiulė audra. Nurimus audrai, paslaptingasis laivas bei jame buvusi įgula dingo. Nors iš pradžių manyta, jog laivo daugiau niekas nebematė, tačiau 1944 metais, į pensiją pasitraukęs jūrų laivyno vyresnysis kapitono padėjėjas Gouldas apie šį įvykį parašė straipsnį. Jame jis užsiminė, jog Ellen Austin rado dingusį laivą, tačiau kaip ir anąkart, laive nieko nebuvo, net ir įgulos, kurią siuntė kapitonas. Ellen Austin kapitonas dar kartą pasiuntė dalį įgulos į mįslingąjį laivą, kad patikrintų, ar jame nėra turtų. Po kelių dienų laivas ir vėl pradingo. Niekas daugiau nei laivo, nei įgulos nebematė.

Ši istorija nėra išnarpliota iki pat šiol. Reikėtų pažymėti, jog Ellen Austin savo kelionę pradėjo Londone 1880 metų gruodžio 5 dieną, o New Yorką pasiekė tik 1881 metų vasario 11 dieną. Tai, jog kelionė buvo neįprastai ilga, liudija, kad daug laiko buvo praleista ieškant paslaptingojo laivo.

12 komentarų: