2013 m. liepos 9 d., antradienis

Atleidus didžiąją dalį policininkų, Gruzijoje sumažėjo nusikalstamumas!

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pastebėjo, jog šalyje policijos pareigūnų tarpe klesti didžiulė korupcija - problema, kuri kamuoja ne vieną šalį. Žinoma, jis tuo nebuvo patenkintas. 2004 metais Saakašvilis pagrasino, jog pagavus pareigūną imant kyšį ar ar pelnantis kitokiu būdu, jis bus atleistas, nesvarbu, ar jis policijoje dirba 50 metų, ar jis yra ką tik priimtas naujokas.
Žinoma, policijos pareigūnai tuo nepatikėjo ir manė, jog prezidentas tiesiog blefuoja. Sekančią dieną 15 000 policininkų buvo pagauti imantys kyšį. Kaip ir žadėjo, prezidentas atleido visus 15 000 kyšį ėmusius pareigūnus! Per ateinančias keletą dienų buvo pagauti dar 15 000 policijos pareigūnų, imančių kyšį. Vėlgi, visi jie buvo atleisti. Tai reiškė, jog šalis liko beveik be policininkų - policijos pajėgose buvo likę vos 10-20 procentų pareigūnų.

Apmokyti ir įlieti į policijos pajėgas naujus policininkus prireikė 3 mėnesių. Žmonės baiminosi, jog šalyje įsivyraus chaosas. Tačiau viskas buvo priešingai - nusikaltimų skaičius sumažėjo, t. y. jų buvo mažiau negu tuomet, kai šalyje tvarką prižiūrėjo policijos pareigūnai. Pasirodo, jog policininkai ir buvo pagrindinė nusikaltimų bei kitų problemų kaltininkai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą