2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Armėnijos mokyklose - privalomos šachmatų pamokos

Šachmatais armėnai pradėjo žaisti dar ankstyvaisiais viduramžiais, o sovietmečiu šis žaidimas buvo institucionalizuotas.

Šią dieną šachmatai Armėnijoje yra labai populiarus žaidimas. Jis išpopuliarėjo praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje, kuomet armėnų didmeistris Tigranas Petrosianas tapo pasaulio šachmatų čempionu. Nors šalyje gyvena vos 3 milijonai žmonių (panašiai, kaip Lietuvoje), tačiau Armėnija yra laikoma viena stipriausių šachmatų tautų pasaulyje. Armėnija yra daugiausiai šachmatų didmeistrių, tenkantį gyventojų skaičiui, turinti šalis.

Šaliai atgavus nepriklausomybę, armėnai laimėjo daugybę įvairiausių šachmatų čempionatų. O nuo 2011-2012 metų Armėnijos pradinėse mokyklose buvo įtvirtintos šachmatų pamokos. Armėnija yra pirmoji šalis pasaulyje, įvedusi privalomas šachmatų pamokas mokyklose.

Tiesa, armėnai tuo nesiekia užauginti kuo daugiau šachmatų čempionų, o laiko šachmatus kaip asmenybę vystantį užsiėmimą. Armėnijos švietimo ministras mano, jog tai padės vaikams išsiugdyti atsakomybės jausmą bei tapti organizuotesniems.

1 komentaras:

  1. Na manau labai šaunu, kad jaunimą skatina žaisti šachmatais! Jie labai skatina loginį mąstymą, kuris dabar yra labai svarbus. Kuo toliau tuo labiau reikia IT specialistų, kurie kurtų mobilias aplikacijas, programinę įrangą, kurios pagalba galima vykdyti įvarius verslo valdymo sprendimus.

    AtsakytiPanaikinti