2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

XIX a. storiausias žmogus planetoje, norėdamas išgelbėti savo šunį, primušė mešką

Danielis Lambertas buvo labai energingas ir stiprus vyras - nepaisant to, jog svėrė 318 kilogramų ir tuo metu buvo storiausias pasaulyje žmogus. Nors Danielis niekada nepiktnaudžiavo maistu bei nevartojo alkoholio, tačiau jo svoris ėmė augti jam sulaukus 21 metų ir nenustojo iki pat mirties.

Danielis nuolatos rūpinosi savo sveikata - reguliariai mankštinosi ir stiprino savo raumenis. Jis galėjo panešti 250 kilogramų svorį ir nueiti daugiau už įprastus žmones.

Kartą jis su savo šunimi nuėjo į šokančios meškos pasirodymą Leicester'yje. Nelaimei, jo šuo nutrūko nuo pavadėlio ir įkando meškai. Meška nubloškė šunį ant žemės, o Danieliui paprašius sutramdyti mešką, prižiūrėtojas vietoje to nuėmė antsnukį.

Tuomet Danielis įsikišo - trenkė meškai su kuolu ir smogė į galvą kaire ranka. Meška nukrito ant žemės, o šuo sugebėjo išsaugoti sveiką kailį.

Lambertas netikėtai mirė 1809 metų birželio 21 dieną. Kad būtų lengviau nugabenti į paskutinę kelionę, prie jo karsto buvo pritaisyti ratai, tačiau įkelti karstą į duobę vis vien prireikė 20 vyrų ir pusės valandos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą