2014 m. vasario 25 d., antradienis

Tailande kaliniai kovose gali išsikovoti laisvę

Tikriausiai ne vienas esate matę filmą, kuriame kaliniai dalyvauja nelabai garbingai atrodančiame kovų turnyre, o laimėję turnyrą, gauna kokį nors prizą, pavyzdžiui, laisvę. Tai nėra vien tik Holivudo režisierių fantazijos vaisius - kovos kalėjimuose vyksta ir realiame gyvenime. Štai Tailando kalėjimų sistema organizuoja kalinių kovas, o atlygis už laimėtas kovas - kalinių laisvė.

Viena istorija, kuri siekia 1774 metus, Tailando kovotojas Nai Khanomtom atsidūrė Birmos kalėjime, kuriame turėjo kautis karaliaus Mangra organizuojamose kovose su 9 Birmos čempionais. Khanomtom laimėjo visas kovas, o karalius Mangra buvo toks sužavėtas, jog suteikė jam laisvę. Taip gimė tradicija atleisti nuo įkalinimo bausmės stipriausius kovotojus.

Dauguma šių dienų Tailando kalėjimų kovotojų nėra nei žymūs nei kuo nors nusipelnę. Jie yra įprasti kaliniai, ne itin mėgstami išorinio pasaulio. Jie kovoja turnyruose, pavadintu "Prison fights" (kalėjimų kovos - angl.). Tai yra bendras tailandiečių ir estų projektas, kurį organizuoti padeda Tailando pataisų departamentas.

Kaliniai kovoja su užsienio kovotojais, o laimėję kovas sulaukia piniginių prizų bei galimybę susitikti su kalėjimo prižiūrėtoju, kuris sumažina bausmės trukmę. Kuo daugiau kovų laimima, tuo labiau sumažinama bausmės trukmė. Tačiau kalinys turi mokėti ne tik gerai kovoti, bet ir pasižymėti geru elgesiu atliekant bausmę.

Dauguma kalinių išnaudoja šią galimybę, todėl kovotojų sąrašas visuomet būna pilnas. Daugumą kovų laimi Tailando kaliniai.

3 komentarai:

  1. tipo: kas daugiausia gali zmoniu iskirst ir bus pavojingiausias, ta paleidziam?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Umm. Nu taip. Pavojingiausias - laisviausias, kas kam neiašku? :)

    AtsakytiPanaikinti