2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Olimpietis paaukojo medalį, kad išgelbėtų varžovus

Įsimintiniausias Olimpinis momentas Kanados istorijoje įvyko ne ant podiumo kabinant sportininkui aukso, sidabro ar bronzos medalį. Jis įvyko ant Pusano kranto, kuomet sportininkai pakliuvo į pavojų. 

Larry Lemieux 1988 metų Seulo Olimpinėse žaidynėse galėjo laimėti sidabro medalį, kuomet buriavimo varžybose sugebėjo susidoroti su itin stipriu vėju. Plaukdamas jis pamatė apvirtusį laivą su į vandenį įkritusiais sužeistais Singapūro sportininkais. Jis nukrypo nuo varžybų kurso ir nuplaukė padėti varžovams. 
Jis prarado galimybę laimėti Olimpinį medalį, tačiau Tarptautinio Olimpinio Komiteto prezidentas jį apdovanojo itin retu Pierre de Coubertin medaliu. Jis yra vienintelis kanadietis, apdovanotas tokiu medaliu. Šis medalis yra įteikiamas sportininkams, varžybų metu pademonstravusiems garbingą elgesį, o per visą Olimpinių žaidynių istoriją tokiu medaliu buvo apdovanoti vos 10 sportininkų. 

Lemieux kovojo su 4 metrų aukščio bangomis ir itin stipriu priešpriešiniu vėju. Nors jo laivas prisėmė gana daug vandens, tačiau jis pademonstravo savo įgūdžius ir išgelbėjo abu buriuotojus bei pats išvengė apvirtimo. Lemieux sugebėjo užbaigti varžybas, tiesa, jau tik 21-oje vietoje iš 32 jose dalyvavusių sportininkų. 

2 komentarai: