2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

Mokytojas, kuris kasdien plaukia per upę, kad pasiektų savo mokinius

Kiekvieną darbo dieną 9 valandą ryto Abdulas Mallikas būna iki kaklo įbridęs į upę iriasi į kitą kranto pusę. Rankoje jis nešasi priešpiečių dėžutę bei savo batus, o ant juosmens būna užsinėręs guminę padangą, kuri atstoja gelbėjimosi ratą.

Tai neįprastas keliavimo į darbą būdas, tačiau šiam 40 metų amžiaus mokytojui tai yra darbo dienos dalis. Tik taip ponas Mallikas gali pasiekti pradinę mokyklą Malappuram kaimelyje (Indija), kurioje jis dirba jau 20 metų.

Mallikas teigia, jog jis galėtų keliauti autobusu, tačiau kelionė, kurios metu reikėtų įveikti 12 kilometrų, užtruktų net 3 valandas.Tuo tarpu plaukti per upę yra lengviau, greičiau ir leidžia niekada nevėluoti į pamokas.

Bridimas per upę trunka 15 minučių. Išlipęs iš upės, jis apsirengia sausus drabužius ir eina įkalne dar 10 minučių, kol galiausiai pasiekia mokyklą.

Vidutinė mokytojo alga Indijoje siekia 25 000 rupijų (apie 1000 litų), tačiau Mallikas dirba ne dėl pinigų. Atėjus į klasę, jį greitai apsupa džiaugsmingi mokiniai, kurie puola dovanoti atvirutes mokytojų dienos proga. Mokytojas dažnai vedasi savo mokinius paplaukioti į upę, kuria jis brenda, kad šie, pamatę kokia nešvari upė, pradėtų labiau tausoti gamtą.

7-mečio mokinio Hohangiro paklausus, kuo jis nori būti užaugęs, šis tik nusišypso ir sako: "Tokiu kaip mokytojas Mallikas".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą