2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Lykoi - katės, panašios į vilkus

Jeigu bijote juodų skersai kelią perbėgančių kačių, tuomet Lykoi kates Jūs sapnuosite savo košmaruose. Šios katės turi retą kailį ir auksinės spalvos akis, ir primena nedidelį vilką. Būtent iš čia kilo kačių pavadinimas - "lukos" išvertus iš graikų kalbos reiškia "vilkas". 
Tarptautinė kačių asociacija neseniai įregistravo šią naujai išvestą kačių rūšį, todėl tai nėra koks nors pokštas. Ir nors kai kurie žmonės mano, jog šios katės yra tarsi koks Frankenšteinas, tačiau tai yra naminių trumpaplaukių kačių, kurios vėliau beveik išnyko, nors jų dar randama kai kuriuose šiukšlynuose, mutacija.

Veislininkas Johnny Gobble'as, kuris išvedė sfinksų kačių veislę, iš žmonių gavo kačių jauniklius, kurie buvo palaikyti pusiau plaukuotais sfinksais. Po mėnesio Gobble'as sulaukė dar vieno skambučio apie rastus kačiukus, kurie turėjo tokią pačią keistą išvaizdą. Tačiau Kalifornijos universiteto mokslininkai patvirtino, jog šios katės neturi sfinksų geno. Šios katės buvo sveikos ir vėliau buvo pripažintos nauja kačių rūšimi. 

Gobble'o žmona Brittney šią rūšį apibūdina kaip mažuosius medžiotojus - jos tyko už kampo, o po to puola. Su nepažįstamais žmonėmis jos būna atsargios, tačiau tampa šiltos jau po keletos minučių. 

Nors jau atsirado daug žmonių, norinčių įsigyti šias kates, tačiau jiems dar teks palaukti. Kačių veislininkai dar užtruks 2-3 metus, kol nustatys šių kačių standartus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą