2013 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Išrasti nesusitepantys marškinėliai, kurie prekyboje pasirodys jau kitąmet

Jeigu esate nerangus ir nuolatos apsidrebiate maistu arba per daug tingus išsiskalbti savo drabužius, jūsų problemos netrukus gali būti išspręstos - vienas studentas išrado marškinėlius, kurių neįmanoma susitepti.

Marškinėliai yra atsparūs bet kam - Coca-colai, pomidorų padažui, garstyčioms, pieno kokteiliams, alui, rašalui ir netgi vynui.

Marškinėliai yra pagaminti iš poliesterio, į kurį buvo įlietos įvairios cheminės medžiagos, atsparios vandeniui. Nepaisant viso to, teigiama, jog rūbas daugiau niekuo nesiskiria nuo įprastose drabužių parduotuvėse parduodamų marškinėlių.

Patelis - studentas iš San Francisko - sukūrė prototipą, naudodamas užpurškiamus chemikalus, tačiau netrukus suvokė, jog poveikis truks tik iki pirmo plovimo. Tuomet jis ėmė kurti technologiją, kurią būtų galima sujungti su medžiaga.

Po sėkmingų bandymų, Patelis sukūrė savo verslo puslapį, kuriame aprašo savo išradimą, pavadintą "Silic". Jis jau surinko 20 000 dolerių, nors pinigai projekto finansavimui renkami dar iki sausio 26 dienos. Tikimasi, jog šie marškinėliai prekyboje pasirodys jau kitų metų gegužės mėnesį ir kainuos apie 120 litų.

Žemiau galite pamatyti video, kuriame pasakojama apie neišsitepančius marškinėlius.


1 komentaras:

  1. Siaip tai cia ne marskineliai, o purskalas, kuri uzpurski ant bet ko ir ta medziaga tampa atspari vandeniui, purvui, viskam.. ir ta purskala jau dabar galima isigyti eBay :)

    AtsakytiPanaikinti