2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Indijoje už važiavimą traukiniu be bilieto baudžiama sterilizacija

Dėl sparčiai didėjančio žmonių skaičiaus, Indijos valdžia 1976 metais parengė programą, kuria tikėjosi sumažinti šalies populiaciją.

Programą sudarė propaganda bei piniginiai paskatinimai, kuriais žmones bandyta įkalbinti sterilizuotis. Žmonės, kurie sutiko būti sterilizuoti, gavo žemės, namą, pinigų ar paskolą.

Dėl šios programos šalyje buvo sterilizuoti tūkstančiai vyrų ir dar daugiau moterų. Programa buvo labiau skirta moterų sterilizavimui.

Taip pat praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje dauguma Indijos valstijų už kiekvieną nusikaltimą ėmė bausti sterilizacija. Ši bausmė buvo skiriama ir žmonėms, keliaujantiems traukiniu be bilieto.

Nuo to laiko šalyje sterilizuoti buvo 8,3 milijono žmonių.

2 komentarai:

  1. sterilizuoti-ziauru...gerai butu uzdrausti-tureti daugiau negu 2 vaikus.seip kaip zmones jie ziaurus tinginiai,,tik''daugintis''ir neting:-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Seip tai Indijoje ir yra yvestas tas ystatymas kad negalima tureti daugiau 2-3 vaiku.Indijos valdzia sy ystatyma yvede pasekdama Kinijos pavyzdziu.bet ten niekas per daug ir neziuri laikosi kas to ystatymo ar ne.

    AtsakytiPanaikinti