2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

Šiukšlių miestas

Ne, tai nėra kokia nors metafora – tai yra vieta, vadinama šiukšlių miestu, ir ne be reikalo: jo gyventojai gyvena neįtikėtinoje miesto aplinkoje, kurios kiekvienas skersgatvis yra užkimštas atliekomis, šaligatviuose sukrautos jų krūvos, jų tiesiog pilna visur, rašo Dornob. Šį vaizdą, kurį jūs matote nuotraukose, užfiksavo fotografas Basas Princenas.

Dar įspūdingiau negu šiukšlėmis užversti statiniai ar gatvės yra keistas faktas, jog šiame mieste tiesiog verda gyvenimas. Žmonės gyvena, dirba, valgo ir miega apsupti šio šiukšlyno, kuris yra netoli Egipto sostinės Kairo centro. Vietos, kuriose negyvena žmonės, yra užimtos gyvulių, kurie minta šiukšlėmis bei partizanų.

Oficialiai žinomoje kaip Manshiyat Naser, šioje apylinkėje yra įsikūrusios parduotuvės ir daugiabučiai – visai kaip ir įprastame mieste, tačiau jo gyventojai užsidirba pragyvenimui rinkdami, rūšiuodami ir perdirbdami specialias atliekų rūšis. Galima pamatyti būrį vaikų, kruopščiai tikrinančių tuščius plastikinius butelius, o tuo tarpu organizuota moterų grupė plauna skardinių liekanas ar stiklą. Kitos šiukšlės yra deginamos vietoje ir naudojamos kaip kuras.


Nors tai neatitinka jokių planetoje esančių sveikatos standartų, unikalus šio miesto fenomenas yra pakenčiamas ir netgi dalinai „žalias“. Nors šioje vietoje vietiniai gyventojai ir randa būtinų kasdieniškų dalykų, tačiau vandens tiekimo, nuotekų ar netgi (ironiškai) oficialios šiukšlių surinkimo paslaugos gyvenantiems tarp šiukšlių sienų nėra tiekiamos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą