2013 m. liepos 7 d., sekmadienis

Didžiausia pasaulyje saulės elektrinė

Šios elektrinės statyba dar nėra baigta, tačiau planuojama, jog 2014 metais ji jau veiks pilnu pajėgumu. Ji statoma Mojave dykumoje, Kalifornijoje. Pasirinkimas statyti saulės energijos elektrinę dykumoje yra logiškas, kadangi sunku būtų pasaulyje rasti vietą, kurioje daugiau saulės šviesos.

Net 300 000 kompiuteriais valdomų veidrodžių seks saulę ir nukreips jos šviesą tiesiai į katilus, įtaisytus trijuose 140 metrų aukščio bokštuose. Ši šiluma bus paverčiama į garus, kurie keliaus pro turbinas ir taip generuos elektrą.

Šio projekto kaina siekia 1,6 milijardo dolerių. Per metus elektrinė pagamins 377 megavatus elektros energijos ir elektra aprūpins JAV esančių 140 000 namų. Be to, ji padės sumažinti išmetamų teršalų kiekį – per metus nebus išmetama net 350 000 tonų CO2.

1 komentaras:

  1. Dabar neįsivaizduojamas pasaulis be elektros energijos. Gerai, kai saulėtuose kraštuose ją galima labai lengvai pasigaminti, bet kalbant apie mūsų kraštus, jau tai yra daug sunkiau. Žinoma, labai svarbu kuo ekologiškesnis pasirinkimas, todėl dabar žmonės apšildantys savo namus, dažnai jau nebesirenka kieto kuro kūrenimo katilus, o renkasi inovatyvius rekuperatorius.

    AtsakytiPanaikinti