2013 m. liepos 20 d., šeštadienis

Ziggurat piramidė: įspūdingiausias Dubajaus projektas

Dubajus ketina statyti dar vieną įspūdingą statinį. Ziggurat piramidė pati apsirūpins energija, o joje galės gyventi iki 1 milijono žmonių. Kaip ir Majų bei Egiptiečių piramidės, Dubajaus piramidė bus milžiniška - ji užims 2,3 kvadratinių kilometrų plotą.

Ziggurat pavadinimas kilo iš Mesopotamijos slėnio šventyklų - piramidžių formos statinių su juose esančiomis terasomis.

Kompanija Timeline - projekto autorė - teigia, jog statinys bus "žalias" - energiją jam tieks saulė, vėjas bei kiti natūralūs ištekliai, ir nebus priklausomas nuo jokių išorinių šaltinių.

Piramidėje bus įrengtas našus viešasis transportas, kuris gabens keleivius tiek horizontaliai, tiek vertikaliai.
Pasak Tarptautinio miestų aplinkos instituto, Ziggurat projekte panaudotos technologijos pavers statinį perspektyviu didmiesčiu. Timelinks jau užpatentavo šio projekto dizainą bei technologijas. Tiesa, nors projektas buvo pristatytas dar 2008 metais, tačiau iki šiol nieko nežinoma, kada bus pradėtos jo statybos.

Galima spėlioti, jog ateitis atrodys būtent taip. Ypač turint galvoje augančią žmonių populiaciją bei mažėjantį žemės plotą, dėl ko žmonės bus priversti griebtis erdvę taupančių projektų.

Kad ir kaip keistai tai beskambėtų iš naftos pralobusioje šalyje, tačiau Dubajus ir Jungtiniai Arabų Emyratai ruošiasi ateičiai, kurioje nesirems iškastiniais energijos šaltiniais.


1 komentaras:

  1. Ir gerai kad ruošiasi - ne visi yra pusgalviai begalvojantys kad naftos ištekliai amžini. Labai protinga investicija į ateitį - kitoms šalims tikrai yra ko pasimokyti.

    AtsakytiPanaikinti